Regulamentul forumului

Note:

Acest regulament trebuie respectat de orice utilizator. Prin folosirea forumului nostru, se asumă că ați citit și luați la cunostintă fiecare din regulile de mai jos, orice incălcare fiind sancționată.
Unele secțiuni ale forumului impun respectarea unor reguli adiționale care: se pot adăuga la acest regulament, pot schimba/înlocui unele restricții din acest regulament și/sau vă pot permite să le incălcați. Aceste reguli adiționale au importanță și trebuie respectate doar în cadrul secțiunilor respective.
Ordinea respectării diferitelor reguli/decizii este următoarea:
-în primul rând, trebuie respectate deciziile fondatorilor/administratorilor forumului, acestea fiind finale si incontestabile;
-în al doilea rând, trebuie respectate deciziile moderatorilor forumului, cu modificările impuse de deciziile fondatorilor/administratorilor (dacă e cazul);
-în al treilea rând, trebuie respectat regulamentul secțiunii, cu modificările impuse de staff-ul forumului (dacă e cazul);
-in ultimul rând, trebuie respectat regulamentul forumului, cu modificările impuse de regulamentul secțiunii (dacă e cazul);
Administratorii forumului își rezervă dreptul de a modifica acest regulament oricând se consideră a fi necesar, fără anunțarea acestui lucru, deci este indicat să vizitați această pagină în mod regulat.

A) REGULI PRIVIND POSTAREA DIFERITELOR MESAJE ("PUBLICE", ÎN CADRUL TOPIC-URILOR, SAU "PRIVATE", ÎN CADRUL MESAJELOR PRIVATE):

1) Este interzis să faceți "dublu-post" / "multi-post". Prin noțiunea de "dublu-post" se ințelege postarea a două mesaje consecutive ambele având același autor. Prin termenul "multi-post" se ințelege postarea a mai multor mesaje consecutive toate având același autor. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu acordarea unui avertisment (warn).


2) Limbajul vulgar/obscen/jignitor/batjocoritor/rasist la adresa oricărui utilizator al forumului, indiferent că face sau nu parte din staff, nu este tolerat. Încălcarea acestei reguli este sancționatî cu: acordarea unui avertisment (warn) și editarea/ștergerea mesajului în cauză SAU, având în vedere persoana careia îi este adresată mesajul respectiv și de gradul acesteia în cadrul forumului nostru, banarea temporară/permanentă.


3) Se interzic certurile/discuțiile contradictorii publice între utilizatorii forumului. Dacă doriți să purtați o discuție contradictorie (fara certuri), o puteți face prin intermediul mesajelor private ("PM"). Încălcarea acestei reguli este sancșionată cu: acordarea unui avertisment verbal sau acordarea unui avertisment (warn) fiecărui utilizator implicat.


4) Reclama (la alte comunități/site-uri/servere/produse/etc.) este strict interzisă. Încălcarea acestei reguli duce la banarea permanentă a autorului reclamei.


5) Postarea mesajelor pentru crearea unor zvonuri false sau răspândirea informațiilor false care au sau nu ca scop afectarea reputației oricărui utilizator al forumului, este interzisă. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: acordarea unui avertisment (warn) SAU banarea temporară/permanentă, depinzând de gravitatea faptei comise și de abaterile precedente ale regulamentului.


6) Respectați religia, etnia și individualitatea fiecărui utilizator. Orice mesaj rasist sau defăimator, legate de subiectele menționate anterior și nu numai, sunt interzise. Încălcarea acestei reguli duce la banarea temporară/permanentă.


7) Postarea mesajelor "off-topic" în cadrul oricărui topic din afara secțiunilor special create postării acestor tipuri de mesaje, este interzisa. Prin noțiunea "postarea mesajelor off-topic", se ințelege postarea mesajelor inutile și/sau care nu au legătură cu subiectul abordat de topicul respectiv. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: acordarea unui avertisment verbal SAU acordarea unui avertisment (warn).


8) Schimbarea subiectului abordat de autorul unui topic prin postarea unui mesaj care dezvoltă o altă temă este interzisă. Acest lucru se mai numește și "topic hijacking". Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: acordarea unui avertisment verbal SAU acordarea unui avertisment (warn) însotita sau nu de ștergerea mesajului în cauză.


9) Trimiterea mesajelor care conțin link-uri sau fișiere atașate cu viruși/key-loggere/etc. este strict interzisă. Se interzice, de asemenea, postarea link-urilor sau fișierelor care se abat de la regulile naționale și internaționale (DMCA) privind drepturile de autor, care conțin alte materiale ilegale sau care conțin materiale obscene (pornografice). Încălcarea acestei reguli duce la: banarea permanentă, cu sau fără anunțarea autorităților (în cazul materialelor care încalcă drepturile de autor).


10) Glumele nu reprezintă o scuză pentru a încălca regulamentul. Încălcarea oricărei reguli duce la sancțiunea corespunzătoare.


11) Postarea mesajelor tip "bump" este strict interzisă. Singurul mod permis prin care un topic poate primi "bump" este folosind opțiunea "bump topic" din meniul de jos-stânga al topicului (dați click pe iconița cu o cheie alba pe fond albastru), disponibilă doar dacă sunteți creatorul acestuia. Folosirea abuziva a opțiunii respective (după ce topicul a fost închis) va duce la sancționarea utilizatorului în cauză. Prin termenul "bump", se înțelege aducerea topicului pe prima poziție în lista cu topicuri din secțiunea respectivă. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: acordarea unui avertisment (warn) și ștergerea mesajului în cauză (daca e cazul).


12) Imaginile de dimensiuni medii și mari pot fi postate direct sub formă de imagine (folosind BB-code-ul [img]) doar dacă le încadrați într-un spoiler (folosind BB-code-ul [spoil]). Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: editarea mesajului în cauză pentru a respecta această regulă și acordarea unui avertisment verbal SAU editarea mesajului în cauză pentru a respecta această regulă și acordarea unui avertisment (warn).


13) Folosirea opțiunii "Report" aiurea (exemple: pentru a reclama un post care defapt nu încalcă regulamentul, pentru a vă reclama propriul post, pentru a adresa un mesaj moderatorilor) este interzisă. Acea opțiune trebuie folosită doar în cazul în care vreti să reclamați un post/un mesaj neregulamentar. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: acordarea unui avertisment (warn) SAU banarea temporara/permanenta.


14) Pretinderea ca faceți parte din staff, fara sa fie adevarat, este interzisă. Acest lucru poate fi făcut, de exemplu, prin postarea mesajelor care informează alți utilizatori că au primit o sancțiune pe forum (o sancțiune care poate fi acordată doar de membrii staff-ului, cum ar fi warn-ul sau ban-ul) din partea voastră. Este interzisă și încercarea de a fura identitatea unui alt utilizator al forumului. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: acordarea unui avertisment (warn) SAU banarea temporara/permanenta.

B) REGULI PRIVIND CONTURILE UTILIZATORILOR:

1) Se interzice folosirea numelor obscene, jignitoare, controversate, din domeniul terorismului, exclusiv legate de credință (ex: "Iisus", "Allah", etc.), batjocoritoare sau rasiste adresate fie altor utilizatori, fie unor evenimente importante din trecut. Nu aveți voie să folosiți nici numele unor persoane celebre, unor infractori care au comis sau nu crime împotriva umanității sau ale unor firme. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: schimbarea numelui utilizatorului în cauză și acordarea unui avertisment (warn) SAU banarea temporară/permanentă a utilizatorului respectiv.


2) Se interzice folosirea unui limbaj sau a unor imagini vulgare/obscene/jignitoare/batjocoritoare/rasiste în cadrul oricărui câmp care face parte din profilul utilizatorului. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: resetarea profilului utilizatorului în cauză și acordarea unui avertisment (warn) SAU banarea temporară/permanentă a utilizatorului respectiv.


3) Nu aveți voie să faceti reclamă (la alte comunități/site-uri/servere/produse/etc.) prin intermediul numelui ales pentru contul de utilizator sau prin intermediul oricărui câmp din cadrul profilului utilizatorului. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: banarea permanentă.


4) Nu aveți voie să utilizați mai mult de 2 "semnături". Aveţi voie să folosiţi 2 poze, un grup de text si o poza sau 2 grupuri de text. Încalcarea acestei reguli este sancționată cu: ștergerea semnăturii + acordarea unui avertisment (warn)+ ștergerea temporară/permanentă a dreptului de a va mai seta o semnătură SAU, depinzând de abaterile precedente ale regulamentului (în special ale acestei reguli), banarea temporară a utilizatorului în cauză.


5) Folosirea unui avatar/unei imagini în cadrul oricărui câmp din componenta profilului utilizatorului care încalcă drepturile de autor este interzisă. Încălcarea acestei reguli poate fi semnalată staff-ului forumului doar de către autorul imaginii respective sau de către o persoană cu aprobare legală din partea autorului imaginii respective și duce la: banarea permanentă a utilizatorului în cauză, cu sau fără anunțarea autorităților.


6) Fiecare persoană are dreptul sa dețină 1 singur cont pe forumul nostru. Termenul "multi-account" (invocat în motivul precizat pentru sancțiunea acordată, în cazul în care sunteți descoperiți) se referă la deținerea a 2 sau mai multe conturi înregistrate pe forumul nostru. Încălcarea acestei reguli duce la banarea permanentă a persoanei respective.


7) Nu aveți voie să folosiți un nume sau să completați anumite câmpuri din profilul vostru care să dea de înțeles că faceți parte din staff-ul comunității. Încălcarea acestei reguli este sancționată cu: acordarea unui avertisment (warn) SAU banarea temporara/permanenta.

Pronion.Ro : Disclaimer
cron